Om oss

Historien om S*Peking Pearl's

Att jag en dag skulle våga satsa på en kattuppfödning var inget jag funderat över innan jag köpte min första Birma hösten 2003. Det var en chokladmaskad hona till sällskap. Hon hade för mycket vitt på båda frambenen, men vad gjorde väl det, hon var underbar. Det dröjde inte så länge innan vi beslutade att hon behövde sällskap. Så vi beställde en brun hona från samma uppfödare. Väntan blev ganska lång, men tillslut ringde uppfödaren och sa att nu fanns det en brun hona.  Denna söta Birma blev sedan mamma till två fina kullar. Det var en upplevelse att få se de små växa upp. Den tredje katten som gjorde intåg i vårt hem var en riktig karamell som smälte allas hjärtan. En lila hona söt som socker. Denna hona gick dock inte i avel pga en besvärlig förlossning, den första och sista för denna dam.

Stamnamnet S* Peking Pearl's valde jag för att det skulle förknippas med Norrköping och för att Birman är som en skimrande pärla, Norrrköpings Pärlor.

Under några år fick jag lägga min lilla uppfödning på hyllan. Saknaden var stor. Försökte att dämpa min längtan med andra intressen, men skadan var redan ett faktum. En gång Birma alltid Birma. Så nu har jag äntligen börjat om med min lilla uppfödning. Som nygammal uppfödare är nu lyckan total och katterna som nu finns i mitt katteri kan du läsa om under mina katter.

Förutom katterna består familjen av några tvåbenta vänner; ett par medelålders i skapligt skick till sällskap samt barn och barnbarn breed/show kvalitét. Sist och dessutom minst en fyrbent vän, hunden Molly. Denna brokiga familj bor i Norrköping, i ett radhus som ständigt ändras och anpassas efter ömsom katternas och hundens, ömsom de tvåbentas önskemål och behov.

 Rose-Marie Ringman
S*Peking Pearl's inregistrerat 2006

Certifierad uppfödare - 2022

Diplomerad uppfödare - 2015

Pawpeds kurs G2 - 2019

Pawpeds kurs G1 - 2017

Tillstånd utfärdat 2016