3. feb, 2022

Älskade kattskrällen

NU väntar vi alla på att restriktionerna ska upphöra. Bara en vecka kvar. Det ska bli väldigt skönt men ack så ovant. Det kommer nog att dröja innan vi åter är tillbaka i gamla vanor. Längtar mest efter att kunna hålla föreningsmöten fysiskt att få se varandra och prata ansikte mot ansikte. Jag är ganska trött nu på digitala möten, man blir så trött i huvudet att ständigt vara uppkopplad på dator eller telefon. Likaså allt chattandet med föreningar, familj och vänner man vill hålla sig ajour med. Men snart är det dags att träffas under mer normala förhållanden. Ska bli så skönt.

För övrigt har jag bråttats med lite osämja i kattgruppen de senaste månaderna. Inte roligt alls! Älskade kattskrällen som inte kan hålla sams. Ångest över att behöva placera om några av dem tynger mitt hjärta. Under några månader har jag observerat dem och försökt att lista ut vem i gruppen som orsakar störningar. Det är ganska tydlingt nu att det är två grupperingar som uppstått. 

Min älskade Elsa har sedan en tid något emot Alice och jagar in henne under byråer och andra låga möbler. Hinner hon inte in tillräckligt fort har jag sett att Elsa slår efter henne och vid något tillfälle har hon hunnit bita Alice lite. Inga stora slagsmål (ännu) men en återkommande situation. Sen har vi nästa osämja, Ella tycker väl att Elsa beter sig konstigt eller så gillar hon helt enkelt inte Elsa, för nu är det Elsas tur att bli jagad, av Ella. Det är lite "katten på råttan, råttan på repet.o.s.v" känns det som.  Den ena jagar den andra och den tredje jagar den ena. En situation som inte kommer att vara hållbar om vi dels ska bo på landet i sommar och dels med tanke på kommande kullar. 

Elsa har nu eget rum med nätdörr och nätad balkong. På dagarna får hon komma ut under uppsikt och allt går bra tills hon ser att matte inte har full koll, då passar hon på att jaga Alice. Elsa brukar också själv bli jagad av Ella och springer då upp till "sitt rum". Nu har hon en väldigt snäll kompis i Tingeling som gärna delar rum med Elsa, både dag och natt, och jag och maken turas om att sova hos Elsa. Det här är ju inte hållbart i längden förstås. 

Sen har vi ju Thalia som inte är så förtjust i varesig kattmammor eller kattungar. Väldigt kelig med mig men gillar inte när de andra katterna försöker att gosa med henne. Säger klart ifrån när gosandet blir för närgånget vilket skapar lite oro i gruppen det också. Ja, inte är det lätt som sagt. Det är ju så vansinnigt svårt när det inte fungerar och vem ska man välja, vem kanske måste flytta och gör man rätt? Man kan ju få ångest för mindre. Helst skulle man vilja placera till någon man kände och kunde hålla lite kontakt med. Jag får fundera lite till, kanske jag uppdaterar här på hemsidan då jag inte vill annonsera på några FB-grupper ännu. Det sista man förlorar är hoppet, om en bra lösning. 

Ja, så var det det här med planering av kommande kullar. Tjejerna är ju ännu på tillväxt fram till försommaren och under våren är det en hel del som ska planeras och bokas, inkl val av hankatt, så än är det för tidigt att förutspå när en eventuell kull kan se dagens ljus. Men hemsidan kommer att uppdateras så håll gärna koll framöver. 

Senaste kommentaren

12.04 | 10:21

Planer finns att ta en kull till sommaren. Skicka gärna ett mail (se kontaktsidan) med lite info om er så kan jag svara mer utförligt.

11.04 | 20:54

Hej! Vi är ett par som undrar hur man går tillväga för att anmäla sitt intresse att få köpa en kattunge av er, om det väntas bli någon kull framöver vill säga

Vi söker en liten blåmaskad skönhet!

25.02 | 15:52

Ja, så fort hon kommer i löp :)

25.02 | 15:16

Ska du para denna skönhet

Dela den här sidan