30. dec, 2020

Ett sorgligt avslut på året

Säg den lycka som varar. Detta annorlunda och mycket tråkiga år, i många avseenden, avslutas med en för tidigt född kattunge som inte klarade sig. Det finns inte mycket att göra när naturen säger sitt. Det blev en lång, utdragen och tröttande natt för både matte och Iris. En vecka för tidigt.

Efter besök hos veterinär konstaterades att allt var ok, trots småblödningar under dagen. Prover har tagits och visade inte på någon infektion. Efter ultraljud och röntgen fick vi veta att det bara var en unge. Bara att avvakta och hoppas på att hon skulle gå några dygn till. Det var bara att åka hem och hoppas på det bästa. Men redan dagen efter ökade blödningarna och på kvällen började förvärkar att visa sig. På efternatten kom så den lilla som inte hunnit lägga på hullet och vägde för lite för att klara sig. Misstankar finns att moderkakan lossnat och gett upphov till blödningarna och syrebrist för den lilla. 

Iris mår efter omständigheterna bra. Har sovit mycket under dagen, gärna i mattes sällskap. Har kommit igång lite med mat och varit på toa. Ingen feber. Men behöver hållas under uppsikt kommande dagar förstås. Nu får hon ta igen sig och komma tillbaka till sitt vanliga jag, därefter ska vi ta en extra koll hos veterinären för att se att allt är bra. Det kanske blir ett nytt försök att ta en kull på henne om hon kommer i löp igen.

Det finns en tråkig baksida i avelsarbetet som alla uppfödare någon gång upplevt, när kattunge eller en kull inte klarar sig. Det är därför man inte kan lova bort några kattungar redan under dräktigheten eller de första veckorna i kattungarnas liv. Det finns inga garantier för att det blir som man planerat. Jag har fått många förfrågningar från intresserade familjer som jag nu får meddela att tyvärr blev det inga kattungar. Det är tråkigt för dem som väntat förstås men inget vi kan göra något åt. 

Nu hoppas vi att 2021 ska bli ett gladare, roligare och mer sällskapligt år och S*Peking Pearl's hoppas kunna få en kull någon gång under våren. Tills dess önskar jag er alla:

ETT GOTT NYTT ÅR!

Senaste kommentaren

12.04 | 10:21

Planer finns att ta en kull till sommaren. Skicka gärna ett mail (se kontaktsidan) med lite info om er så kan jag svara mer utförligt.

11.04 | 20:54

Hej! Vi är ett par som undrar hur man går tillväga för att anmäla sitt intresse att få köpa en kattunge av er, om det väntas bli någon kull framöver vill säga

Vi söker en liten blåmaskad skönhet!

25.02 | 15:52

Ja, så fort hon kommer i löp :)

25.02 | 15:16

Ska du para denna skönhet

Dela den här sidan