5. sep, 2020

I väntan på Iris

Ja då var sommaren slut. Vi har haft en underbar tid på landet och semestern var riktigt bra, även om det blev en "hemester". Katterna och Molly trivs verkligen ute i stugan även om där är lite mindre med plats. Den här sommaren han jag också med att odla lite och skörden av körsbärstomater blev större än förväntat. Men nu är vi åter i stan och har installerat oss här, redo för hösten. Alltid lika tråkigt att "packa ihop" stugan och förbereda för vintern, men tiden går ganska snabbt och vips så är det maj och vi kan flytta ut igen. Positivt tänkande och något att se fram emot.

Just nu bara vräker regnet ner och det smattrar högt och ljudligt på altantaket. För en timme sedan var det blå himel och sol. Det är väl just det som kännetecknar hösten, det snabba omslaget i vädret. Katterna håller sig inne för tillfället, ligger mest och sover. Allt är som vanligt. Funderar på om Iris kommer att löpa överhuvudtaget, det händer inte ett smack på den fronten. Den stilige Lancelot som väntar på henne kanske behöver komma hit, och sätta fart på henne. Tyvärr har hon ju ingen annan fertil hona här hemma som kan trigga henne. Ingen fertil hane heller för den delen. Frostis har ju varit kastrat en tid nu och är inte intresserad av att uppvakta någon längre.

Den 28/8 firade vi Birmans dag i Stockholm. Birmasällskapet ordnade tipspromenad och fotografering av katt (Tuss & Tass) i Sickla centrum. Jag jobbade förstås kväll den dagen och kunde inte åka dit, men min jättesnälla fodervärd var på plats och fotade Lancelot. Några bilder av honom finns här på på hemsidan och någon kommer säkert upp på facebook också. Joline och Alecia som också bor i Stockholm (från min uppfödning) var också där och fotograferade sig. Söta tjejer. Kommer nog bilder där också vartefter.

När hösten gör sitt intåg brukar aktiviteterna i föreningarna dra igång. Så också här. Både Östkatten och Birmasällskapet vaknar till liv och det blir en hel del som ska göras. Jag har ju i och för sig inte legat på latsidan under sommaren men det blir ju markant mer att göra under hösten. Det jag tycker är mest spännande och roligast är att båda föreningarna håller på att uppdatera sina hemsidor. De kommer bli så snygga och moderna och det ska bli riktigt roligt att få uppdatera innehållet lite mer till dags datum. Hoppas allt går bra så vi kan se en lansering inte allt för sent i höst.

Ja, det var en lite uppdatering här, på min sida. Mer kommer under hösten, framförallt vad som händer här hos oss i familjen Peking Pearl's. Länge sedan vi hade små tassar som sprang omkring och busade och det känns som det är dags igen, bara Iris är med på noterna.

Senaste kommentaren

12.04 | 10:21

Planer finns att ta en kull till sommaren. Skicka gärna ett mail (se kontaktsidan) med lite info om er så kan jag svara mer utförligt.

11.04 | 20:54

Hej! Vi är ett par som undrar hur man går tillväga för att anmäla sitt intresse att få köpa en kattunge av er, om det väntas bli någon kull framöver vill säga

Vi söker en liten blåmaskad skönhet!

25.02 | 15:52

Ja, så fort hon kommer i löp :)

25.02 | 15:16

Ska du para denna skönhet

Dela den här sidan