30. jul, 2020

Sommarplaner har blivit höstplaner.....suck!

Sitter i stugan på landet och skriver. Har inte uppdaterat på länge trots semester och tidvis sämre väder, vilket beror på att jag lämnade datorn hemma i stan. Tänkte använda tiden till annat, men det sprack ganska fort. Som sekreterare i Östkatten och kullregistreringar som rullade in regelbundet blev det till slut en nödvändighet att ha datorn på plats i stugan. Visst arbete kan jag fixa via telefonen men det blev för jobbigt i längden att läsa och scrolla på den lilla skärmen.

Nu regnar det för fullt, det smattrar så mysigt på taket och vinden blåser runt husknuten. Mörkret sänker sig över stugan och mysbelysningen är på utomhus. Ett perfekt tillfälle att uppdatera min hemsida. Det tog sin lilla tid men nu har jag snart det mesta på plats och uppdaterat. Hoppas det ska uppskattas av besökarna.

Katterna trivs så bra på landet och jag ser skillnad i pälskondition mot när vi är i stan vintertid. Det beror säkert på att det inte är samma torra inomhusluft här och de är ute i friska luften mer. Håller på att fixa lite i kattgårdarna också, framför allt ett lite bättre regnskydd som inte blåser upp så fort det kommer några vindpustar. Saga har flyttat till ny familj, till Catharina och Charlie (Saga's son S*Peking Pearl's Irish Coffee) och det har gått så bra. Hon får det så bra hos dem och egen trädgård att strosa i. Ibland måste man som uppfödare placera om någon kastrat, av olika anledningar, för att kunna gå vidare med aveln. Det blev ett riktigt lyckokast denna gång.

Väntar på att Iris ska börja löpa. Det verkar ta sin tid, till mattes förtret. I Stockholm väntar Lancelot som är den tilltänkta hanen, ännu ovetandes förstås om våra planer. I och för sig är det bra att hon hinner flytta in till stan innan eventuell kull kommer till världen. Det är lite sämre här på landet även om det skulle fungera med ordentlig planering. Så....bara att vänta tills det behagar damen att löpa.

Har redan haft min semester i juni och har också hunnit att jobba några veckor. Tanken är att vi stannar på landet augusti ut och beger oss mot stan när september infaller. Har hunnit med en hel del på landet och planterat både rosor, bondpioner, tomater, rabarber bl.a. Det finns lite bilder på hemsidan under fliken "Om oss-Landet". Målat har vi också hunnit, mest maken, då det alltid finns något som behöver underhållas. Vi är tacksamma att vi har stugan i dessa coronatider och inte känner behov av att resa någonstans eller att vi blir sysslolösa.

Ja det var lite kort vad som hänt senaste tiden. Mycket på ett sätt, men i princip inget när det gäller katteriet. Bara att vänta.....och vänta. Återkommer när vi vänder innåt stan får vi se hur vi ligger till då.

Senaste kommentaren

12.04 | 10:21

Planer finns att ta en kull till sommaren. Skicka gärna ett mail (se kontaktsidan) med lite info om er så kan jag svara mer utförligt.

11.04 | 20:54

Hej! Vi är ett par som undrar hur man går tillväga för att anmäla sitt intresse att få köpa en kattunge av er, om det väntas bli någon kull framöver vill säga

Vi söker en liten blåmaskad skönhet!

25.02 | 15:52

Ja, så fort hon kommer i löp :)

25.02 | 15:16

Ska du para denna skönhet

Dela den här sidan