9. apr, 2020

När inget blir som planerat!

Det blir inte alltid som man vill när det gäller avelsplanerna. Fina Frostis (Peking Pearl's Legolas) har inte "rysstat ner" den ena kulan, så här blir det inget testikelintyg för framtida avel. Det sista som överger en är ju hoppet men idag sattes det punkt för detta. Så himla tråkigt!! Men min lilla isbjörn stannar hos oss efter kastrering och får fortsätta att bara vara en go sällskapskatt.

Med det kommer mina planer att behövas tjusteras. Lancelot (kullbroder) är på gång att bli klar för parning runt maj månad, om allt går bra. Han ska snart hjärt- och njurscannas och vi håller tummarna att han håller hela vägen fram. Vill ju gärna fortsätta linjerna jag påbörjat och om turen är med mig kanske jag kan få en lila hona efter honom till mitt eget katteri. Just nu har jag nästan bara kastrater, förutom Iris då, och behöver föryngra lite. Vi får se vad framtiden har att erbjuda.

Kastrater ja. Några av katterna kommer att omplaceras, av olika anledningar, om jag hittar rätt familj. Det är mycket svårare att omplacera en katt som man under åren hunnit att knyta an till, jämfört med kattungar. De ligger ju lite extra varmt om hjärtat. Därför är det så viktigt att hitta rätt familj till dem och att förutsättningarna för katten är bra. Vi får se om någon som är intresserad hör av sig.

Är lite trött på coronaviruset just nu. Vill så gärna träffa barn och barnbarn, speciellt nu när påsken är på gång. Visserligen jobbar jag hela påskhelgen så det är ganska kört ändå, med att träffas menar jag, men hela den här distans-grejen gör ju att man snart blir galen. Likaså är alla evenemang inom kattvärlden inställa och man funderar hit och dit, finns det inte något litet man kan göra på distans? Kanske är tur i oturen att man jobbar ändå så man får se lite människor kring sig.

Under tiden som vi inväntar att avelsplanerna ska slå in, håller vi på med förberedelser för sommarvistelse på landet. Snart kommer sommarvattnet att sättas på, lite tidigare i år, och med det kommer vi tillbringa lediga dagar i stugan, till att börja med. Ska bli så skönt att komma ut på landet igen. Tyst och lugnt och nära naturen. Hoppas vi klarar oss från viruset nu och får vara fortsatt friska.  GLAD PÅSK!

Senaste kommentaren

12.04 | 10:21

Planer finns att ta en kull till sommaren. Skicka gärna ett mail (se kontaktsidan) med lite info om er så kan jag svara mer utförligt.

11.04 | 20:54

Hej! Vi är ett par som undrar hur man går tillväga för att anmäla sitt intresse att få köpa en kattunge av er, om det väntas bli någon kull framöver vill säga

Vi söker en liten blåmaskad skönhet!

25.02 | 15:52

Ja, så fort hon kommer i löp :)

25.02 | 15:16

Ska du para denna skönhet

Dela den här sidan