20. okt, 2019

"Time-out"!

Ja då har vi varit på utställning i Norrköping, Östkattens utställning i Åby tennishall. Den här gången hade vi fem stycken katter i mitt stamnamn med och det var mycket att hålla reda på. Dels så skulle alla upp för individuella bedömningar och därefter var det kullklass där de tre minsta var anmälda. Uppfödarklassen avgjordes sedan efter att alla bedömningar var klara. Det var minst sagt stressigt speciellt som vi alla också hjälpte till på utställningen.

Alla fick fina bedömningar och lilla Frostis (S*Peking Pearl's Legolas) tog hem EX1 och bröderna Leonidas och Lancelot EX2 och EX3. I kullklassen kom vi 4:a då grabbarna var lite ojämna i utvecklingen, och en fin Ragdollkull vann. Sagas grabbar Enzo (Irish Cream) och Charlie (Irish Coffee) tävlade i kastratklassen och tog båda var sitt CAP och blev nominerade, ena på lördagen och andra på söndagen. Uppfödarklassen gav en 2:a placering som jag var nöjd med då det var första gången vi ställde upp. Så det var full fart hela helgen.

Det tog några dagar att komma i normala gängor igen. Jösses vad trött jag var på måndagen efter helgen, tur att jag var ledig och kunde sova ut ordentligt. Huvudvärken kom som ett brev på posten efter all stress och anspänning i dagarna tre. Håller som bäst på att tyda de bedömningar som alla katter fick. Visst, man kommer ihåg en del som domaren pratade om men att försöka återkoppla det till de skrivna bedömningslapparna är omöjligt. Dessa lappar är om möjligt ännu sämre än de recept som läkarna skriver. Snacka om kråkfötter! Ännu värre är att de är skrivna på engelska, engelska kråkfötter. Hoppas kunna tyda något av det.

Hade ju tänkt att ta det lite lugnt i höst, bara utställningen var över skulle jag börja utvärdera min avel, katterna och lägga upp planer för framtiden. Men då det gick så bra och man lätt får blodad tand, så lyckades jag prångla in oss på utställning i november också. Frostis fick så himla bra bedömning så det går ju inte att låta bli. Så nu är vi på G igen och det bär av till Birkas utställning i Södertälje. Enzo följer också med för att prova lyckan en gång till. Den här utställningen har två utställningar i en. Så vi behöver bara ställa en dag men delta i två bedömningar. Kan bli stressigt värre men samtidigt en rolig erfarenhet, hoppas jag.

För övrigt har jag beslutat mig för att minst två katter kommer att omplaceras framöver, gärna innan planerade kullar gör sin entre. Det är den svåraste biten, man kan inte behålla alla katter då man planerar vidare i avelsarbetet och behåller de som kan tillföra något. Blir det som jag tänkt, kommer jag att spara någon avkomma efter Iris eller Frostis då jag gärna ser att de linjerna fortsätter. Det är både tunga och svåra beslut. De äldre katterna har man ju ett starkare band till, de har stor personlighet och ingen är den andra lik. Att man hittar bra hem till dem är nog så viktigt.

Jag kommer att ta en liten "time out" under hösten för att dels göra en utvärdering av avelsarbetet och mina framtida planer, dels för att hinna med de hälsotester som behöver göras på de aktuella katterna. Kanske någon mer utställning tillkommer också. Det är roligt med kattungar men kräver också både tid, pengar och engagemang. Efter de senaste två kullarna i somras känns det ok att varva ner och vara lite eftertänksam.

Jag hoppas kunna presentera någon ny kull under senvintern men fram till dess kommer förhoppningsvis lugnet att få råda och en och annan fråga vara löst.

Senaste kommentaren

12.04 | 10:21

Planer finns att ta en kull till sommaren. Skicka gärna ett mail (se kontaktsidan) med lite info om er så kan jag svara mer utförligt.

11.04 | 20:54

Hej! Vi är ett par som undrar hur man går tillväga för att anmäla sitt intresse att få köpa en kattunge av er, om det väntas bli någon kull framöver vill säga

Vi söker en liten blåmaskad skönhet!

25.02 | 15:52

Ja, så fort hon kommer i löp :)

25.02 | 15:16

Ska du para denna skönhet

Dela den här sidan