8. okt, 2019

Utställning på gång!

Nu har nästan alla kattungar flyttat. Legolas blev kvar här hemma. Det dröjde inte så länge innan planerna ändrades. Jag hade ju inte tänkt att hålla någon hankatt kommande år, vi skulle ha det lite lugnare nu. Men lilla ”Frost” var svår att skiljas från och kan vara en bra kandidat till Iris. 

Så för att ta reda på det har vi anmält honom till Östkattens utställning i helgen. Eftersom hans bröder också såg lovande ut anmälde jag dem också. Så hela Elsas kull ska bli synade i sömmarna. Och för att ytterligare krångla till det kommer två av Sagas avkommor, Irish Coffee ”Charlie” och Irish Creme ”Enzo”, att ställas ut också. När jag för första gången har fem avkommor på samma utställning passar jag på att anmäla till både kull- och uppfödarklass. Får vi se om jag tagit mig vatten över huvudet. Som tur är har jag bussiga uppfödarvänner som kan ge en hjälpande hand. 

Efter som det är Östkatten som arrangerar utställningen blir det en del jobb också. Hoppas att den planerade tiden går i lås. Har en känsla av att det kan bli både nervöst, stressigt men också roligt, och framför allt en erfarenhet rikare. Hoppas på bra bedömningar på grabbarna förstås. 

Planer är ingenting, planering är allt, finns ett ordspråk som lyder. Så planering för kommande kull/kullar är på gång. Om allt går bra kommer Iris att HCM- och njurscannas i november och om alla prover är bra så lutar de åt parning när hon, och vi, är redo. Elsa kommer att paras en sista gång innan kastrering. Preliminär hane finns. 

Men den här veckan kommer all tid att läggas på och inför utställningen. Det mesta är redan packat och klart så den största tiden går åt till bad av katterna. Elsa och två ur kullen, inte så besvärliga, som tur är. 

Så nu ser vi fram mot en trevlig helg.  

Senaste kommentaren

12.04 | 10:21

Planer finns att ta en kull till sommaren. Skicka gärna ett mail (se kontaktsidan) med lite info om er så kan jag svara mer utförligt.

11.04 | 20:54

Hej! Vi är ett par som undrar hur man går tillväga för att anmäla sitt intresse att få köpa en kattunge av er, om det väntas bli någon kull framöver vill säga

Vi söker en liten blåmaskad skönhet!

25.02 | 15:52

Ja, så fort hon kommer i löp :)

25.02 | 15:16

Ska du para denna skönhet

Dela den här sidan