29. jun, 2019

Vi växer!

Som vanligt när man har mycket omkring sig så går tiden fort. Kattungar, nytt jobb och mycket att fixa på landet. Kattungarna är redan 7 veckor, äter både blöt- och torrfoder, går på lådan och busar mycket. Den första tiden med täta viktkontroller och mycket observerande att de mår bra har bytts ut till mycket tvätt och städ. Jodå, ju mer fart det blir på dem desto mer ökar kringuppgifterna. Mat och bus ligger högt upp på deras önskelista. Det händer ganska ofta att de passar på och busar runt med varandra i toalådan :/ vilket leder till ett och annat fotbad med. Men de blir alltid förlåtna, de är så charmiga. 

Under min semester har vi jobbat på landet med att återställa kattgårdarna, efter målning av terassgolv och staket. Passade på att bredda den minsta av gårdarna så nu är de lika stora. Har inte flyttat ut ännu då kattungarna är för små men hoppas få några veckor i sommar vart efter. 

Sitter i valet och kvalet om jag ska behålla en hankattunge till avel. Har haft två avelshanar tidigare vilket har gått bra, men det krävs lite extra att hålla hankatt, och jag hade bestämt att inte hålla någon hane just nu. Men det blir inte alltid som man planerat. Ibland dyker de bara upp. I de här kullarna fanns det flera hanar som lämpar sig, men lyssnar på mitt hjärta. Håller lite på honom för vidare utvärdering, behålla eller inte, ev på foder. Mycket att fundera över. Nu är några kattungar tingade till jättebra familjer och fler besök väntas. 

Har också funderingar kring de vuxna katterna, speciellt kastraterna. Det är mycket möjligt att de kommer få flytta. Mycket att fundera på där också. Svårt då alla katter är personligheter och har sin plats i hjärtat. Vi får se vad som händer. 

Än så länge får kattungarna all uppmärksamhet och hoppas de alla hittar sina familjer. 

Senaste kommentaren

12.04 | 10:21

Planer finns att ta en kull till sommaren. Skicka gärna ett mail (se kontaktsidan) med lite info om er så kan jag svara mer utförligt.

11.04 | 20:54

Hej! Vi är ett par som undrar hur man går tillväga för att anmäla sitt intresse att få köpa en kattunge av er, om det väntas bli någon kull framöver vill säga

Vi söker en liten blåmaskad skönhet!

25.02 | 15:52

Ja, så fort hon kommer i löp :)

25.02 | 15:16

Ska du para denna skönhet

Dela den här sidan