17. apr, 2019

Den som väntar..............

Nu är det bara några veckor kvar tills vi får småttingar här hemma. Om allt går bra vill säga. Helt säker kan man ju inte vara förrän det är klart. Men hittils löper allt på enligt planerna. Det är dags att iordningställa bolådor och förbereda inför nedkomsten, se till att allt finns lättillgängligt om något skulle inträffa. De sista dagarna brukar kännas extra långa då allt fokus kretsar kring katterna och man har hela tiden koll på var de är någonstans.

Det händer att mamma katt inte alltid är överens om var kattungarna ska födas och hon kan välja en plats som, i mina ögon, är mindre lämplig. Elsa var ganska envis förra gången, födde en unge i klöspelarens lite svåråtkommliga  lådutrymme, lyftes ur tillsammans med ungen och placerades i bolådan, men bar tillbaka ungen meddetsamma. Här skulle de vara! Hon fick föda klart där och när allt var överstökat flyttades familjen till bolådan och ingången till klöspelaren blockerades. Lite trumpen över detta accepterade hon till slut mina villkor, och lade sig tillrätta med de små.

Vis av erfarenheten kommer jag denna gång att blockera alla ihåliga utrymmen på alla klös- och klätterpelare. Det är svårt att "dra fram" en envis, födande katt och man vill ju inte skada henne eller de små hon bär på.

Mascot har flyttat till ny familj:) Det har tagit lång tid att hitta en familj som skulle passa honom och jag har heller inte skyndat på processen. Tids nog kommer rätt familj, har jag tänkt. Så när en tidigare kattungeköpare hörde av sig och vi var eniga om att det här skulle kunna bli jättebra, så tog vi chansen. Efter en lite trevande start har det gått åt rätt håll. Med miljöombyte i ganska stora mått, från hankattrum till villa, blev det mycket att undersöka.

Den nya kattkompisen, hans son Mozart 1 år, ville ganska omgående bjuda in till lek och var mycket sällskaplig och nyfiken. Mascot var lite reserverad, men det kan man ju få vara när man har skött sig själv under en längre tid. Men idag har de utökat kontakten och Mascot börjar trivas i nya hemmet. Det känns så himla bra när alla pusselbitar faller på plats. Givetvis var det denna familj som vi väntat på. Här får han den bästa möjliga tillvaron som sällskapskatt. Den som väntar på något gott.....Tack Yvonne m.familj för att ni ger honom den chansen.

Den ena går och den andra kommer. Söta Tingeling är hemma igen efter att ha fått en fristad hos min son under en tid då det varit lite stökigt mellan katterna. Nu har "pojkrummet" städats och iordningställts till henne. Hon har haft det lite jobbigt med maten och illamående senaste tiden och vi har en utredning på gång för detta. I morgon ska vi på återbesök hos veterinären för lite nya prover.

Hon blir kvar här en tid, dels under utredningen, men också för att se om det möjligen går att sammanföra tjejerna igen. Hon ligger mig varmt om hjärtat <3 och ingen skulle bli gladare än jag om det skulle lyckas. Men det får tiden utvisa. Lugnt och försiktigt tar vi en dag i taget.

Det är mycket på gång i katteriet, och inte minst utbildningen jag sliter med. De tunga genetikveckorna är över och nya arbetsuppgifter tillkommer. Har en uppgift kvar som jag sliter lite extra med, så jobbig! men är envis och tänker att jag SKA klara det här. Man kan inte ge upp när mer än halva kursen är gjord och nu kommer de roliga veckorna. Det är nu vi läser om förlossning, kattungar och deras utveckling. Själva anledningen till att jag anmälde mig.

Så det är bara att kavla upp ärmarna och ta tag i saker och ting. "Först blir det kaos innan det kan bli ordning". Skriver igen när kattungarna kommit.

Önskar alla en Glad Påsk! 

Senaste kommentaren

12.04 | 10:21

Planer finns att ta en kull till sommaren. Skicka gärna ett mail (se kontaktsidan) med lite info om er så kan jag svara mer utförligt.

11.04 | 20:54

Hej! Vi är ett par som undrar hur man går tillväga för att anmäla sitt intresse att få köpa en kattunge av er, om det väntas bli någon kull framöver vill säga

Vi söker en liten blåmaskad skönhet!

25.02 | 15:52

Ja, så fort hon kommer i löp :)

25.02 | 15:16

Ska du para denna skönhet

Dela den här sidan