8. apr, 2019

Packat ihop och gått hem!

2 månader bara rasade iväg! Varit flera vändor till Stockholm för att para Saga och Elsa, årsmöten i kattklubbarna och nya uppgifter som ledamot/sekreterare, plugga G2 genetikkurs och så lite jobb på oregelbundna tider på det. Man vet att man lever.

Vi åkte totalt 105 mil under en vecka för att para katterna. Första resan gjorde Saga för att träffa Elvis. Det hela gick jättebra, de trivdes tillsammans, och tre dagar senare gjorde vi samma resa för att hämta hem Saga och då var det Elsas tur att få lite egen tid med den charmiga grabben. Elvis och Elsa trivdes så bra ihop och Elvis tog verkligen hand om sin käresta. Det var nästan synd att hämta henne, de var så himla gulliga tillsammans. Den fina bilden på startsidan är så fin. En sista resa för att hämta hem Elsa. Lite tröttsamt var det och sista resan blev det ingen fikapaus, bara raka spåret fram och tillbaka, nonstop.

Nu har det gått några veckor och jag har konstaterat att tjejerna visar tecken på att parningen tagit. Om allt går bra beräknar vi nedkomst för dem båda i vecka 19, början av maj. Det är länge sedan det var så tyst och lugnt här hemma, inget vandrande fram och tillbaka, inget ropande om nätterna. Nu gäller det att vila upp sig lite innan planeringen inför kullarna drar igång. Fortsätter det i samma tempo som hittills är vi snart där.

Mascot har blivit en riktig nallebjörn efter kastreringen. Är min goa arbetskamrat när jag sitter och jobbar vid datorn. När han inte trampar omkring på tangenterna och försöker smyga in ett och annat hemligt ord, ligger han tätt intill och håller koll på vad jag gör. Nu när det varit varmt och fint väder har han suttit ute på balkongen och njutit i solen. Tyvärr kan han inte få vara tillsammans med tjejerna då de har bestämt att hans sällskap inte passar. Men med lite tur så får han det snart bättre. Återkommer om det.

Jaha ja, plugga G2. Genetik, det var inte lätt. Första uppgifterna knåpades ihop under ganska nöjsamt arbete, men sen........jag tror hjärncellerna har packat ihop och gått hem!!

Sista uppgifterna i detta kapitel är snart avklarade och jag hoppas vi snart kommer in på det som handlar om dräktighet och kattungar i stället. Där kan jag känna mig lite säkrare och då har man lite egen erfarenhet att ta till.

Sekreterare i Birmasällskapet blev en ny spännande aktivitet lite hastigt och lustigt. Roligt förstås med nya uppgifter att sätta sig in i. Förhoppningsvis ska jag kunna vara behjälplig och bidra med något till föreningen. Föreningslivet blir lite mer kompliserat när man jobbar oregelbundet, kvällar och helger.

Ja, då finns det lite inplanerat under våren, utan sysselsättning verkar jag inte bli i alla fall. Hoppas kunna tillbringa många sköna dagar på landet också. Inte att förglömma. Det finns en hel del att göra där också i form av målning av trädäck och förråd.

Nu håller vi tummarna för att allt går bra med Sagas och Elsas dräktighet. Vi är snart där.

Senaste kommentaren

12.04 | 10:21

Planer finns att ta en kull till sommaren. Skicka gärna ett mail (se kontaktsidan) med lite info om er så kan jag svara mer utförligt.

11.04 | 20:54

Hej! Vi är ett par som undrar hur man går tillväga för att anmäla sitt intresse att få köpa en kattunge av er, om det väntas bli någon kull framöver vill säga

Vi söker en liten blåmaskad skönhet!

25.02 | 15:52

Ja, så fort hon kommer i löp :)

25.02 | 15:16

Ska du para denna skönhet

Dela den här sidan