16. feb, 2019

Våren full av aktiviteter!

Nu har alla kattungar flyttat, utom Jasmin "Iris" som stannar hos oss. Det blev lite lugnare ett tag innan Elsa och Saga började löpa, och de löper om varandra, varannan vecka, så det blev inte så lugnt som jag trodde. Mamma Thalia var inte sen att följa efter och löpte som aldrig förr, länge och med kraftig stämma. Jag hade glömt bort hur intensivt hon löper och hur hon travar runt, runt i huset. Det var några påfrestande veckor.

Men idag har vi varit hos veterinären och kastrerat henne. Allt har gått bra och hon mår finemang. Nu hoppas jag hon snart kan komma till ro och bättra på konditionen. Hon har ju haft det tufft efter sista kullen då hon drabbades av livmoderframfall, vilket är ovanligt i kattvärlden, och som resulterade i akut besök hos veterinären. Det stressade henne så till den milda grad att hon tappade ett begränsat område med päls på halsen,och därefter har kullen också tagit på hennes krafter. Nu behöver hon vila och återhämta sig.

Det blir inga fler kullar för hennes del vilket känns lite tråkigt men kanske hon kan ställas ut vid något mer tillfälle, hon blev ju champion förra året, så goda utsikter finns ju i alla fall. För övrigt så rullar det på i katteriet. Vi har planer på parningar under senvinter/vår, ganska snart om vi har tur, vilket skulle innebära kattungar till sommaren. Både Elsa och Saga löper nu och jag har under en kort period haft dem på p-piller men de blir så tjuriga mot varandra och det är lika jobbigt det, så bättre att ta en kull till och därefter bestämma hur fortsättningen ska bli.

Det blir lite plugga framöver då jag hade tur att komma med i Pawpeds internetkurs G2. Det ska bli så roligt att komma igång med den då den handlar om just avel och genetik. Jag hoppas få till mig mycket matnyttigt under kursens gång.

Ja, annars är det jobb som gäller. Svårt att få tiden att räcka till då de oregelbundna arbetstiderna ibland sätter käppar i hjulet för mina planer. Fritiden ska fördelas mellan katter och hund på hemmaplan, möten och en del föreningsarbete, och att umgås med familj och vänner. Just nu längtar jag ut till landet, sol och värme. Har vi tur så kan vi flytta ut dit under senare delen av april och jag börjar redan att smått planera för det. Bara 2,5 månader dit :) :)

Så våren verkar bli full med aktiviteter, ingen risk att man sitter och slöar till.

Senaste kommentaren

12.04 | 10:21

Planer finns att ta en kull till sommaren. Skicka gärna ett mail (se kontaktsidan) med lite info om er så kan jag svara mer utförligt.

11.04 | 20:54

Hej! Vi är ett par som undrar hur man går tillväga för att anmäla sitt intresse att få köpa en kattunge av er, om det väntas bli någon kull framöver vill säga

Vi söker en liten blåmaskad skönhet!

25.02 | 15:52

Ja, så fort hon kommer i löp :)

25.02 | 15:16

Ska du para denna skönhet

Dela den här sidan