17. jul, 2018

Denna dag!

Det är inte klokt så varmt det är!! Under en hektisk sista arbetsvecka, i denna värmen, så händer det plötsligt! Nu är det något på gång :) Vilken tur att jag bytte sista helgen på jobbet och är ledig just den här söndagen den 15/7. Allt är redan förberett, var sak på sin plats, så det är bara att hålla koll på Saga när förlossningen startar. Bara.....var lite enkelt uttryckt. Sitta ihopklämd under skrivbordsskivan, nära bolådan (som fått en skyddande placering under skrivbordet), svettig i värmen, törstig ...... men det är bara att härda ut. Kortare pauser han jag med innan det började.

Saga påkallar uppmärksamhet genom att jama, går ur bolådan för att se om jag var där, för att sedan snällt gå tillbaka när jag sitter på min plats. Ser de första krystvärkarna och så är det igång. Tre små ulltottar blev det till slut. Den sista kom med fötterna/baken först så den tog lite längre tid att krysta fram men allt gick bra med lite hjälp av matte. Efter väl genomfört arbete är Saga både trött och lite hungrig. Efter byte av lakan i bolådan får den lilla familjen pusta ut och vila. Passar på att kolla kön och vikt samtidigt som mamma får lite stärkande välling med äggula. De små är relativt pigga och söker sig själva till tutten och det är ju en bra start för alla. Efter en stund är det tyst i bolådan, de små ligger på rad vid mjölkbaren och mamma katt sover gott.

Just idag är jag inne i stan och tvättar och samtidigt håller sällskap åt Mascot som fick åka in till stan igår med husse. Det är för varmt på landet i rastgården och svårt att reglera värmen där, trots att han fått en kyldyna att ligga på. Tjejerna är inne i huset med AC så de klarar sig och Saga har fått egen "kuppe" i vårt sovrum. Det är första gången vi har fått en kull på landet och det är lite mer pyssligt än hemma i stan, men med lite planering och förberedelser så ska det nog gå vägen.

Hur det går med de små samt bilder på dem ska jag försöka uppdatera varje vecka. 

Så välkommen tillbaka och följ oss under deras första levnadsveckor. 

Senaste kommentaren

12.04 | 10:21

Planer finns att ta en kull till sommaren. Skicka gärna ett mail (se kontaktsidan) med lite info om er så kan jag svara mer utförligt.

11.04 | 20:54

Hej! Vi är ett par som undrar hur man går tillväga för att anmäla sitt intresse att få köpa en kattunge av er, om det väntas bli någon kull framöver vill säga

Vi söker en liten blåmaskad skönhet!

25.02 | 15:52

Ja, så fort hon kommer i löp :)

25.02 | 15:16

Ska du para denna skönhet

Dela den här sidan