14. jun, 2018

Glädje och sorg!

I dag är vi i stan och uträttar lite ärenden. Det regnar och blåser och den värme som vi haft en längre tid känns avlägsen. I och för sig ganska skönt, det kan bli för mycket av det goda. Det har varit tunga veckor både för oss och katterna. Värmen tar på kroppen och det har funnits oro kring katterna när värmen har varit som högst, speciellt för Mascot som inte kan vistas inne i det svala huset. Den dagen som vi hade det som varmast med nästan 40 grader på altan, fick jag torka honom med en blöt och kall handduk för att kyla ner honom lite. Det var ingen större aktivitet i stugan de veckorna utan både två- och fyrbenta vilade så mycket som gick. 

Mina katter, Nova och Elton, som varit ute på foder har nu övergått till sina fodervärdar. Det känns lite tomt även om man vet att den dagen kommer förr eller senare. Nova har också fått en ny liten birmakompis hemma hos matte och de har det så bra tillsammans. Elton har nu blivit kastrat efter att ha utfört sitt "uppdrag" och det gjorde han med gott resultat. Saga är dräktig med rosa spenar och lite rundare om magen. Var ganska hängig i värmen och första veckorna lite trött. Om allt går bra så är hon beräknad till 15/7. Jag börjar min semster då så det är perfekt planerat så jag kan vara hemma när de små kommer. 

Lilla Hot n' Sweet har nu blivit tingad och kommer att flytta i midsommarhelgen. Det är blandade känslor när det gäller att sälja honom. Han har ju bott en lite längre tid hos oss och det gör det mycket svårare att lämna bort honom. Han är så härlig den lilla killen, kelig och mysig på alla sätt och vis. Busig så klart och tjejerna tycker nu att han är lite jobbig, men just nu har jag inte möjlighet att behålla honom. Jag hoppas han får det bra med sin nya familj.

Kattgruppen har minskat ganska drastisk efter att kattungarna sålts och foderkatterna övergått till fodervärdarna och det känns lite tomt, lite knapert kan man säga :) Men det ger möjlighet att ev behålla en hona efter Saga och Elton eller köpa in en hona. Just nu är jag ganska sugen på en brun hona.

Längtar efter semster då det har varit en hektisk vår med blandad glädje och sorg. Glädje över kattkullarna och att allt gått bra med både mammor och ungar, sorg över att min mamma lite oväntat och hastigt lämnade oss. När det tillkommer oplanerade händelser och speciellt sorgliga sådana tar det på krafterna att upprätthålla det vardagliga i tillvaron. Då är det skönt att vara nära naturen på landet långt bort från stress och jäkt i stan. Nu väntar vi på att semestern infinner sig, att det går bra med Saga's dräktighet och att vi fortsatt får en solig och varm sommar.

Senaste kommentaren

12.04 | 10:21

Planer finns att ta en kull till sommaren. Skicka gärna ett mail (se kontaktsidan) med lite info om er så kan jag svara mer utförligt.

11.04 | 20:54

Hej! Vi är ett par som undrar hur man går tillväga för att anmäla sitt intresse att få köpa en kattunge av er, om det väntas bli någon kull framöver vill säga

Vi söker en liten blåmaskad skönhet!

25.02 | 15:52

Ja, så fort hon kommer i löp :)

25.02 | 15:16

Ska du para denna skönhet

Dela den här sidan