16. maj, 2018

Full fart framåt!

Jösses vad tiden springer iväg! Nu har det varit full fart hela april och en bit in i maj. Alla kattungar har nu flyttat till nya hem, förutom lilla Sweet som bor kvar. Han behöver en egen familj att flytta till då tjejerna inte är så bussig mot honom. De har börjat löpa och har helt andra intressen än en liten kelsjuk gosse. De har tydligt och klart sagt åt honom att hålla sig på sin kant.

Vi har också börjat installera oss på landet. Det tar sin tid att iordningställa allt som behövs för att katterna ska kunna följa med. Mycket grejer som ska med och min bil är alltid fulllastad med kattburar, toalådor, foder och kattsand. Ja, en liten hund också förstås :) Men det är skönt när man väl är där och har fått lite ordning på grejerna. Katterna trivs och Mascot har gått sin första promenad i sele. Det var inte så populärt. Väl ute på gräsmattan var det stopp, usch så otäckt. Inte ett steg tog han, jag fick bära honom tillbaka till altanen. Men han vänjer sig säkert.

Planerna i katteriet skrider framåt med stormsteg. Tjejerna löper och det håller ju inte i längden, man blir tokig. Så några har fått p-piller för att dämpa dem en kortare tid och några har blivit parade. Saga har hjärt- och njurscannats med godkänt resultat, blodgrupperad mm och redo för sin första kull. Passade på att ta hem Elton till stan när alla andra katter var på landet. Saga är nu parad med Elton och jag hoppas det har gått bra för snart kommer Elton vara kastrat. I den här parningen finns chans på blåsköldpadda/blåsköldpaddstabby, och det vore jättekul om jag kan spara en dotter efter Elton. Elton fick också besök av Nova som kommit i höglöp. Han är den mysigaste katten som finns och utförde sitt jobb på bästa sätt trots att han ibland fick sig en liten smäll av damerna. Han kommer snart att få det lite lugnare framöver när han blir kastrat.

Så det har rullat på i snabb takt hela tiden. Jobb, kattparningar, plock och städ på landet och i stan också för den delen. Spåren efter parningarna dröjer kvar genom små hårtussar som ligger både här och där. Nu får vi vänta några veckor och se om parningen tagit och Saga blivit dräktig. Om så är fallet väntar vi kattungar i mitten av juli. Lagom till min semester som tur är :) Då är vi på landet och det kräver ytterligare åtgärder i så fall. Ingen ro och ingen vila. Alltid är det något som ska fixas. Ingen risk att man har det långtråkigt i alla fall.

Längtar nu efter semster och lugn och ro på landet. Att få sitta med en kopp kaffe på trappen, okammad och iförd en sliten tröja, vickandes på de bara tårna och bara njuta.

Senaste kommentaren

12.04 | 10:21

Planer finns att ta en kull till sommaren. Skicka gärna ett mail (se kontaktsidan) med lite info om er så kan jag svara mer utförligt.

11.04 | 20:54

Hej! Vi är ett par som undrar hur man går tillväga för att anmäla sitt intresse att få köpa en kattunge av er, om det väntas bli någon kull framöver vill säga

Vi söker en liten blåmaskad skönhet!

25.02 | 15:52

Ja, så fort hon kommer i löp :)

25.02 | 15:16

Ska du para denna skönhet

Dela den här sidan