7. apr, 2018

Välbehövlig vårvila!

Nu har äntligen våren visat sig i vår del av landet. Det är så härligt med ljusa dagar och solsken. Som jag har väntat. Längtar redan efter att få ta med katterna och inkvartera oss på landet. Just nu behöver både katterna och vi få vila upp oss efter en häktisk vinter med kattungar, löpande honor och en ständigt allert hankatt. Hade tänkt att para Saga nu i april men kommer att vänta några månader med det. Då hinner jag göra alla hälsotester på henne också, men framförallt ta det lite lugnt.

Har haft min kastrathona tillfälligt boendes hos min son men planerar att ta hem henne och se om det fungerar i kattgruppen nu när de varit ifrån varandra ett tag, och förhoppningsvis alla kattungar flyttat hemifrån. Det kanske fungerar bättre då. I värsta fall måste jag omplacera henne vilket skulle krossa mitt hjärta. Hon är min lilla ögonsten.

Vi har haft många besök av intresserade som vill komma och titta på kattungarna. Några har bestämt sig direkt andra vill fundera. Det går åt mycket tid, men rolig sådan, att hitta lämpliga besöksdatum, prata katt med alla och att försöka hitta rätt köpare till rätt katt. Mer tid en många tror. Att vara uppfödare innebär inte bara att avla fram kattungar utan också ett ansvar att informera och stötta blivande kattungeägare så de får en så bra start som möjligt med sin nya lilla familjemedlem.

Några kattungar väntar fortfarande på sina blivande familjer. De är så mysiga nu, ligger gärna i knät och sover, tryggt och skönt, och helst alla på en gång. Nattetid ligger de gärna i sängen (det gäller att hålla fötterna i styr :) och busar runt en stund innan lampan släcks och det blir lugnt och tyst i huset. Det kommer bli både tomt men också skönt när de små liven har flyttat. Blandade känslor helt enkelt.

Nu hoppas vi på en varm och skön vår, jag älskar maj månad med de ljusa och spröda knopparna och bladen som vaknar till liv. I år ska jag verkligen se till att få tid till avkoppling och bara njuta.

Senaste kommentaren

12.04 | 10:21

Planer finns att ta en kull till sommaren. Skicka gärna ett mail (se kontaktsidan) med lite info om er så kan jag svara mer utförligt.

11.04 | 20:54

Hej! Vi är ett par som undrar hur man går tillväga för att anmäla sitt intresse att få köpa en kattunge av er, om det väntas bli någon kull framöver vill säga

Vi söker en liten blåmaskad skönhet!

25.02 | 15:52

Ja, så fort hon kommer i löp :)

25.02 | 15:16

Ska du para denna skönhet

Dela den här sidan