23. mar, 2018

Tiden går för fort!

Sitter som vanligt uppe sent efter en hektisk dag. Ibland får man ta några nattimmar till sitt förfogande när dagarna inte räcker till. I dag har både "Galaxerna" och "Hottarna" varit hos veterinären och fått sin första vaccinering. Det gick så bra och de var alla så duktiga. Tiden går så fort och snart är de flyttklara och redo att komma till nya familjer. Det är så svårt när man får förfrågningar, vem av kattungarna man ska rekommendera, vilken kattunge som passar bäst beroende på familjesammansättning och ev redan befintliga husdjur. De är alla små individer och jag kan väl lätt erkänna att jag skulle kunna behålla en och annan av dem. Det kommer bli svårt att skiljas från dem. Några har redan hittat sina familjer medan andra väntar på att få träffa sina. Det är trevligt med besök och att få prata katt med ev nya familjer.

Var på landet en sväng häromdagen i det soliga vädret och längtar verkligen efter att få ta med katterna, och hunden med för den delen, och flytta ut. Bara den förbaskade vintern vill ge vika och våren förhoppningsvis kommer med stormsteg med sol och värme, då är det dags att lämna stan för lite enklare leverne på landet. Då slipper våra grannar i stan fertila katter som dag som natt, var och varannan vecka, går och ropar högt och ljudligt. Honorna har redan kommit i löp trots att kattungarna inte har flyttat, och hankatten är inte sen med att svara och locka på dem. 

Ibland blir man bara så trött och vid dessa tillfällen frågar man sig själv, varför man håller på med uppfödning. Varför man gång på gång utsätter sig för detta oväsen och det jobb och kostnader det innebär att hålla fertila katter och ta en kull kattungar. Men när man får vara delaktig i kattungarnas födelse och se dem växa upp så glömmer man det jobbiga, för stunden i alla fall. Då njuter man av de små och noterar deras framsteg och både nu och då får man sig ett gott skratt under deras framfart. Därför fortsätter man, för att det är något visst att vara delaktig i själva livet. 

Så det blir nog några kullar med kattungar till. Nästa hona som står på tur är Saga som kommer att paras med Elton. I den kombinationen kan det bli blåsköldpaddor och det ska bli spännande att se vad det blir för utfall. Det skulle vara så roligt om jag kunde spara en liten tjej för vidare avel då. Den som väntar får se.

Senaste kommentaren

12.04 | 10:21

Planer finns att ta en kull till sommaren. Skicka gärna ett mail (se kontaktsidan) med lite info om er så kan jag svara mer utförligt.

11.04 | 20:54

Hej! Vi är ett par som undrar hur man går tillväga för att anmäla sitt intresse att få köpa en kattunge av er, om det väntas bli någon kull framöver vill säga

Vi söker en liten blåmaskad skönhet!

25.02 | 15:52

Ja, så fort hon kommer i löp :)

25.02 | 15:16

Ska du para denna skönhet

Dela den här sidan