29. jan, 2018

Frid och fröjd i bolådan!

Ja då var väntan över för den här gången. Äntligen har de sista kullarna kommit! Först ut var Nova som under natten till den 26:e fick sina små. Två dagar senare var det Elsas tur. Det blev inte mycket sömn under den gångna veckan och på lördag eftermiddag när allt var klart, var det bara och försöka att sova igen lite förlorad sömn. Nu är allt frid och fröjd och det känns så avslappnat och bra, mammorna är så duktiga och sköter om sina små. Alla ungarna har bra vikter och ökar lite för varje dag som går. De är så söta när de kravlar fram till mamma för mat och värme och jag bara älskar de bilder där man ser ett litet huvud sticka upp ur mammas päls.

Thalias ungar är på god väg mot tre veckor och har nu öppnat ögonen och är om möjligt ännu sötare nu. Kravlar runt i hagen på ostadiga ben, lyssnar efter ljud och ser så pass bra att de märker när man kommer fram. Men oj vad de kan väsnas när man ska väga dem och då kommer mammorna som på beställning. Thalia är ganska lugn av sig och tar det mesta med ro, men Elsa är riktigt på hugget och ska ha koll på ungarna, inte bara sina egna utan även de andras. Det är ju hennes första kull så det ger sig väl med tiden.

Ska bli spännande och se de små utvecklas och vilka anlag de fått från sina föräldrar. Färg och kön är inte alltid så lätt att avgöra så här tidigt och det är inte så ovanligt att man senare får ändra sig. Nu är det hög tid att planera för de kommande veckorna, tiden går fortare än man tror och rätt som det är har man fullt upp. Besök brukar jag ta emot tidigast när de har hunnit bli 4-5 veckor då både mammor och ungar behöver en lugn miljö omkring sig den första tiden. Det är också omöjligt att så tidigt se om en unge håller för avel eller utställning och jag brukar vanligen inte ge sådana löften.

Det är mörkt ute nu, sitter som vanligt uppe sent och funderar, vad ska man annars göra på natten :) Det är knäpp tyst här hemma, inte ett pip från lådorna. Det bådar gott. Är det tyst i lådan är allt som det ska. Dags att tänka lite på mig själv och se till att man får den så väl behövliga sömnen. Natti från oss alla till er alla.

Senaste kommentaren

12.04 | 10:21

Planer finns att ta en kull till sommaren. Skicka gärna ett mail (se kontaktsidan) med lite info om er så kan jag svara mer utförligt.

11.04 | 20:54

Hej! Vi är ett par som undrar hur man går tillväga för att anmäla sitt intresse att få köpa en kattunge av er, om det väntas bli någon kull framöver vill säga

Vi söker en liten blåmaskad skönhet!

25.02 | 15:52

Ja, så fort hon kommer i löp :)

25.02 | 15:16

Ska du para denna skönhet

Dela den här sidan