14. jan, 2018

Efter regn kommer solsken!

Nu har de första kattungarna kommit :) Thalia nedkom den 10/1 med två små underverk. Det hela gick både snabbt och relativt smärtfritt, det tog bara en halvtimme så var båda ungarna födda. Thalia är en duktig mamma, lugn och trygg, och sköter om sina små på bästa sätt. Då ungarna sover nästan hela tiden, när de inte diar, är det så lugnt och tyst i bolådan att man måste gå dit och kika att allt är bra.

De växer och mår gott, ökar stadigt i vikt, idag 4 dygn gammla, och är så otroligt söta. Som det ser ut nu så är det en hane och en hona, förmodligen chokladmaskade och solida i färgen. Det är svårt att avgöra kön och färg på dem så här tidigt (tycker jag) och det händer att man plötsligt får ändra uppgifterna när de vuxit till sig. Vi får avvakta någon vecka till och se om mina antaganden stämmer.

Funderar på namn förstås, och det är så svårt. Man funderar och funderar, hittar namn som kanske skulle fungera, ändrar sig sedan, funderar igen utan att hitta det rätta, velar fram och tillbaka. Men det löser sig nog, det dröjer ju innan det måste vara klart för registrering.

Vi väntar två kullar till, närmare bestämt om 9 dagar respektive 12 dagar då Novas och Elsas kullar beräknas komma och jag längtar redan dit. Det känns bra att få lite annat att tänka på efter Skrållans bortgång och man brukar säga "att efter regn kommer solsken" vilket stämmer väldigt bra just nu i alla fall.

Återkommer med info om småttingarna genom att lägga ut bild med info på var och en under "kattungar till salu".

Senaste kommentaren

12.04 | 10:21

Planer finns att ta en kull till sommaren. Skicka gärna ett mail (se kontaktsidan) med lite info om er så kan jag svara mer utförligt.

11.04 | 20:54

Hej! Vi är ett par som undrar hur man går tillväga för att anmäla sitt intresse att få köpa en kattunge av er, om det väntas bli någon kull framöver vill säga

Vi söker en liten blåmaskad skönhet!

25.02 | 15:52

Ja, så fort hon kommer i löp :)

25.02 | 15:16

Ska du para denna skönhet

Dela den här sidan