4. nov, 2017

Hårboll till min glädje!

Då har Tingeling blivit kastrerad. Hon har slutat vandra runt i huset och aptiten har blivit bättre. Såret har varit fint hela tiden och nu, 14 dagar efter ingreppet, mår hon bara bra. Blev lite orolig ett tag då hon kräktes upp maten, framför allt blötfodret, direkt efter hon ätit. Tog tempen, vägde henne och kollade i största allmänhet hennes tillstånd men kunde inte hitta någon direkt orsak. Eftersom hon inte fick någon smärtstillande medicin kunde jag avfärda det också.

Det dröjde ett dygn sen kom en hårboll upp. Det tackar vi för. Det hör väl inte till vanligheterna att man uppskattar hårbollar lite här och där, men jag misstänkte då att den kan ha suttit i vägen för maten. Stopp helt enkelt. Jag funderade om det kunde vara så att den delvis orsakat henne viktnedgången. I vilket fall som helst så blev hon väldigt hungrig efter det. Det är ju inte alltid man hinner med att se, vilken katt som lagt vilken hårboll, men den här gången var det ingen tvekan då hon satt mitt på köksbordet och la den så snyggt på bordsduken.

Det är ju känt att hårbollar kan sätta stopp i mag/tarmkanalen och orsaka både besvär som operation. Så det är inget konstigt med att man blir glad när de kommer upp. Det händer inte så ofta ändå, de flesta passerar tarmen och kommer ut i lådan, vilket man kan se om man är en nyfiken "bajsplockare". Det låter kanske äckligt men är en nödvändighet när man har husdjur. Avföringen säger ganska mycket om hur djuret mår, precis som hos oss människor.

För min del som tidigare jobbat på Patologen (där det finns äckligare saker att undersöka) är det vardagsmat att hålla ett vakande öga på vad som kommer ut, oavsett om det kommer fram- eller baktill. Man städar upp efter dem och gläds åt att de mår bra helt enkelt.

Nu har vi mjukstartat planeringen av kullar. Honorna är på gång när det gäller löp och jag hoppas det håller i sig trots den mörka årstiden. Vi ska också göra några besök hos veterinären för att göra lite hälsotester på dem och hoppas att allt ska visa sig vara bra. Det gäller att planera både tid och ekonomi då det kostar på att planera och ta kull. Men nu ser jag fram emot de kommande månaderna så får vi se vart vi landar. Längtar såååå efter små knytt att pussa på :)

Senaste kommentaren

12.04 | 10:21

Planer finns att ta en kull till sommaren. Skicka gärna ett mail (se kontaktsidan) med lite info om er så kan jag svara mer utförligt.

11.04 | 20:54

Hej! Vi är ett par som undrar hur man går tillväga för att anmäla sitt intresse att få köpa en kattunge av er, om det väntas bli någon kull framöver vill säga

Vi söker en liten blåmaskad skönhet!

25.02 | 15:52

Ja, så fort hon kommer i löp :)

25.02 | 15:16

Ska du para denna skönhet

Dela den här sidan