26. sep, 2017

Nöden har ingen lag!

Det är inget vidare väder precis, det har regnat hela dagen och jag kan fortfarande se regndropparna som rullar ner för fönsterrutan, och Mascot som intressant följer dem på yttersta kanten av fönsterbrädan. Jag är inte ett dugg orolig, för jag har inga levande blommor i fönstret då jag hatar blomjord som har förmåga att hamna både här och där. Antingen är den torr och dammig eller så är den blöt och slabbig, beroende på om jag vattnat eller inte. De få växter som finns i huset brukar höra till den torra kategorin. Konstgjorda växter och sidenblommor har vi gott om, lättskött!

Jag har precis satt mig ner vid datorn för att gå igenom lite studiematerial när jag känner hur någon bokstavligt klättrar uppför min rygg. Det känns inte så skönt men snäll som jag är sitter jag stilla tills lilla damen lyckats ta sig hela vägen upp till min axel. Hon sitter där och balanserar ett tag, buffar med nosen mot min haka och "ryter" så mycket hon kan.

Det är väl konstigt att de alltid på något sätt verkar veta när man inte vill bli störd. När jag lyft ner lilla damen, som förresten heter Saga, minst tre gånger utan resultat, infinner sig en viss irritation. Det hela blir inte bättre av att min lilla tonårspojk Mascot lyckats fått tag i för mig viktigt papper och lyckats göra flera bitmärken i två av hörnen. Det finns bara en lösning helt enkelt och det drabbar alla katter tyvärr. UT allihopa! En efter en åker de ut ur rummet och jag känner mig riktigt elak när jag stänger dörren framför nosen på dem.

Nöden har ingen lag, ska man få något gjort är det inte att rekommendera sex stycken katter som medhjälpare. Om man inte snubblar på dem, nyfikna som de är, är risken stor att man hittar sina arbetsredskap lite var som helst, pennan under soffan, papper tuggade i kanterna under skrivbordet. Den förlorade tiden brukar de sedan ta igen vid annat tillfälle oftast när det är läggdags, då vill alla ha lite egen tid. Det blir trångt i sängen. Men vad gör väl det. Finns det hjärterum finns det stjärterum. Sov gott! 

Senaste kommentaren

12.04 | 10:21

Planer finns att ta en kull till sommaren. Skicka gärna ett mail (se kontaktsidan) med lite info om er så kan jag svara mer utförligt.

11.04 | 20:54

Hej! Vi är ett par som undrar hur man går tillväga för att anmäla sitt intresse att få köpa en kattunge av er, om det väntas bli någon kull framöver vill säga

Vi söker en liten blåmaskad skönhet!

25.02 | 15:52

Ja, så fort hon kommer i löp :)

25.02 | 15:16

Ska du para denna skönhet

Dela den här sidan