Historien om S*Peking Pearl's

Att jag en dag skulle våga satsa på en kattuppfödning var inget jag funderat över innan jag köpte min första Birma hösten 2003. Det var en chokladmaskad hona till sällskap. Hon hade för mycket vitt på båda frambenen, men vad gjorde väl det, hon var underbar. Det dröjde inte så länge innan vi beslutade att hon behövde sällskap. Så vi beställde en brun hona från samma uppfödare. Väntan blev ganska lång, men tillslut ringde uppfödaren och sa att nu fanns det en brun hona.  Denna söta Birma blev sedan mamma till två fina kullar. Det var en upplevelse att få se de små växa upp. Den tredje katten som gjorde intåg i vårt hem var en riktig karamell som smälte allas hjärtan. En lila hona söt som socker. Denna hona gick dock inte i avel pga en besvärlig förlossning, den första och sista för denna dam.

Stamnamnet S* Peking Pearl's valde jag för att det skulle förknippas med Norrköping och för att Birman är som en skimrande pärla, Norrrköpings Pärlor.

Under några år fick jag lägga min lilla uppfödning på hyllan. Saknaden var stor. Försökte att dämpa min längtan med andra intressen, men skadan var redan ett faktum. En gång Birma alltid Birma. Så nu har jag äntligen börjat om med min lilla uppfödning. Som nygammal uppfödare är nu lyckan total och katterna som nu finns i mitt katteri kan du läsa om under mina katter.

Förutom katterna består familjen av några tvåbenta vänner; ett par medelålders i skapligt skick till sällskap samt barn och barnbarn breed/show kvalitét. Sist och dessutom minst en fyrbent vän, hunden Molly. Denna brokiga familj bor i Norrköping, i ett radhus som ständigt ändras och anpassas efter ömsom katternas och hundens, ömsom de tvåbentas önskemål och behov.

Vi har tillstånd enligt djurskyddslagen!

Länsstyrelsen har beviljat oss tillstånd att föda upp och sälja katter enligt djurskyddslagen.

Godkänd Pawped kurs G1!

Första kursen i Pawped genomförd med godkänt resultat.

Kursen innehåller grund-läggande kunskaper om katten, dess skötsel, raser och färger, sjukdomar, lagar och regler m.m

Godkänd Pawped kurs G2!

Andra kursen i Pawped genomförd med godkänt resultat.

Kursen innehåller fördjupade kunskaper om avelsplanering, genetik, dräktighet och förlossning, kattungarnas utveckling m.m

Senaste kommentaren

12.04 | 10:21

Planer finns att ta en kull till sommaren. Skicka gärna ett mail (se kontaktsidan) med lite info om er så kan jag svara mer utförligt.

11.04 | 20:54

Hej! Vi är ett par som undrar hur man går tillväga för att anmäla sitt intresse att få köpa en kattunge av er, om det väntas bli någon kull framöver vill säga

Vi söker en liten blåmaskad skönhet!

25.02 | 15:52

Ja, så fort hon kommer i löp :)

25.02 | 15:16

Ska du para denna skönhet

Dela den här sidan