Nu börjar vi om, välkommen!

Eftersom jag var tvungen att flytta min hemsida och på så vis också tvungen att på nytt lägga in texter och bilder, vilket har tagit sin tid, kan jag nu lägga ut ett första "premiärinlägg" i denna blogg och på den nya hemsidan. 

Ja nu är det, om jag minns rätt, snart ett halvår sedan jag skrev sist. Det har hänt mycket här hemma sedan dess. Den kalla årstiden är snart ett minne blott och planering inför en sommar på landet är högst aktuell. Längtar efter maj månad som är den finaste enligt mig då allt börjar växa och grönska och ger liv åt både naturen och själen. Den här sommaren behöver vi också planera för en väntad kull i april. Ja, det är sant. Efter alla år med pandemi och avsaknad av smått här hemma så kommer vi i år att få en kull under april månad. Om allt går som det ska förstås. 

Vi har väntat länge på att de yngsta tjejerna ska komma i löp och till slut lyckades vi planera och genomföra en parning i februari. Har därefter konstaterat att honkatten är dräktig och nu så väntar vi ut de sista veckorna. Tiden går så snabbt så de sista veckornas väntan kommer att ägnas åt förberedelser av bolåda, förlossningskorg och allt övrigt som behöver ses över eller inhandlas innan det är dags. Mycket planering och pyssel, men det är bara roligt. 

Jaha, vad kan vi tänka kring denna kull då. Färg är ju en intressant fråga. Med tanke på föräldrarna till kullen är jag ganska säker på att alla blir brunmaskade (se bilden). De bruna är väldigt söta som små. Men vid lite närmare räknande av preliminära gener skulle det kunna bli blåmaskade också. Däremot inga tabby (mönstrade) ungar då båda föräldrarna är solida, mamma katt är brun och pappa katt är blå. Spännande. Jag kommer att uppdatera både hemsidan och fb-sidan med bilder och information kring hur det går och framförallt, vad blev det för resultat.

Så hjärtligt välkomna tillbaka till min blogg och välkomna åter för mer information.